24.12.2016
Британський хімік Катрін Харкап перерахувала найбільш небезпечні продукти і прикраси, які можна зустріти на святковому столі.
На першому місці списку стоїть марципан. Подрібнений мигдаль виділяє деякі хімічні елементи, які при взаємодії з шлунковим соком створюють ціанистий водень. При вживанні у великій кількості можна необоротно нашкодити харчовій системі в цілому.
На другому місці мускат. Мирисцитин, який міститься в мускатному горісі, впливає на організм приблизно також, як і амфетамін. При вживанні у великій кількості цього продукту, людина ризикує підірвати своє здоров’я і потерпатиме від галюцинацій. Поріг у цієї речовини занадто низький, а в новорічну ніч не встеживши за нормою, може статись летальний результат.
Читай також: Дієтологи назвали продукти, що порушують механізми апетиту
На третьому місці не продукт, а прикраса будь-якого різдвяного столу — омела. У ній міститься форатоксин, який здатний викликати звуження судин шкіри, гіпотензію та рефлекторну брадикардію.
Фото: magia-krasoty.com