16.01.2016
Фахівці із США визначили, що причиною проблем зі сном може бути неправильне харчування.
Вчені з Медичного центру при Університеті Колумбії вивчили взаємозв’язок між раціоном і якістю сну.
З’ясувалось, що вживання більшої кількості клітковини пов’язано зі збільшенням часу, проведеного в стадії глибокого, повільного сну. І навпаки, отримання більш високого відсотка енергії з насичених жирів сприяє зменшенню часу повільного сну, а вживання великої кількості цукру пов’язано з більш частими пробудженнями.
Учасникам знадобилось в середньому 29 хвилин для того, щоб заснути після вживання продуктів і напоїв, які вони самі вибрали, і тільки 17 хвилин після вживання страв дієтологів.
До слова: РІЗНОМАНІТНЕ ХАРЧУВАННЯ Є ПРИЧИНОЮ ЗАЙВОЇ ВАГИ — ВЧЕНІ
За результатами дослідження стало відомо, що прихильники правильного харчування відрізняються міцним сном і хорошим самопочуттям після пробудження. Любителі солодкого часто зазнавали втоми вранці. Причиною цьому є неглибокий і переривчастий сон, який спостерігається у любителів побалувати себе жирним і солодким перед сном.
Фото: sciencedebate2008.com