16.05.2016
Команда дослідників з США поставила перед собою завдання дізнатися чи впливає споживання фруктів і овочів на ризик захворювання на рак молочної залози.
У своєму дослідженні, заснованому на даних, отриманих в ході реалізації проекту Nurses Health Study II (Вивчення здоров’я медсестер II, NHSII), в якому взяло участь більше 90 000 медсестер протягом 20 років. Медсестри розповіли про свою дієту на початку дорослого життя, половина також повідомила про свій звичайний раціон у підлітковому віці.
До слова: Медики зможуть вилікувати рак грудей за 11 днів
Вчені виявили, що високе споживання фруктів (яблук, бананів і винограду) і капусти в підлітковому віці на чверть зменшувало ризик розвитку раку молочної залози в подальшому житті. Цікаво, що настільки помітний ефект стосувався саме фруктів, а не фруктового соку.
Аналіз даних показав, що в порівнянні з учасницями, які у віці 11-17 років споживали мало бананів, яблук і винограду, у любительок цих фруктів ризик розвитку раку молочної залози після 35 років був меншим на 25%.
Фото: owoman.com.ua