28.05.2018
Так як медуза на 5% складається з білка і на 95% — з води, фахівці вирішили спробувати виготовити з неї чіпси.
Вчені знайшли спосіб швидкого перетворення м’яких щупалець медуз в хрусткі чіпси. Снеки були створені за допомогою етанолу.
Матіас П. Кляузен, докторант з Університету Південної Данії в Оденсі, зазначив, що даний продукт може викликати гастрономічний інтерес. По-перше, це пов’язано з екзотичністю, а по-друге – з харчовою цінністю.
Повідомлялося раніше: ДАНСЬКІ ГАСТРОФІЗИКИ ЗБИРАЮТЬСЯ РОБИТИ ЧІПСИ З МЕДУЗ
Відмітимо, медузи містять низьку кількість калорій і майже зовсім не містять жирів. Більше того, медузи багаті вітаміном B12, магнієм, фосфором, залізом і селеном.
Фото: mediabrest.by