Банк «Аваль» виставлений на продаж | New-s.com.ua
New-s.com.ua

Банк «Аваль» виставлений на продаж

Аукціонери п’ятого за розміром активів Райффайзен Банку «Аваль» ведуть переговори про його продаж.

Фото: kredut.com.uaБанк «Аваль» виставлений на продаж

Це повідомило 4 джерела — 2 інвестбанкіра, глава банку, а також топ-менеджер Райффайзен Банку «Аваль». У зовсім в протилежному запевняють в прес-службі банку «Аваля». «Це слух з ціллю дестабілізації українського банківського ринку.Відмова в планах продажу українського банку», – повідомив Міхаель Пальцер який є главою з маркетингу. Володимир Лавренчук, голова управління Райффайзен Банку «Аваль»,що про переговори йому нічого не відомо.

Проте, нещодавно, два співбесідника розповіли, що в «Авалі» супровождають due diligence два приховані покупці. Російська «Альфа Груп» — одна з них. «Альфа» зробила їм свою рекомендацію, яку поки не акцентували. Це питання вони будуть обговорювати на цьому тижні»,- заявив інвестбанкір, який ознайомлений з ходом переговорів. «Дельта Банк» — ще один претендент Миколи Лагуна. Лагун розповів про свою зацікавленість до «Авалю». Оцінивши банк, він можливо буде проданий за суму з невеликим дисконтом.

Один з потенційних покупців,просив не називати його, оцінив «Аваль» 500-800 мільйонів доларів. Точно високі шанси на придбання банку «Авалю» — у «Альфа Груп».

Угода з продажу «Аваль» може стати однією з найбільших за декілька останніх років. Пригадаємо,придбав «Аваль» австрійський Raiffeisen Bank International у 2005 році.

По матеріалам:Life in UKRAINE