Фіксований автостанційний збір у розмірі 1 гривні | New-s.com.ua
New-s.com.ua

Єдиний фіксований автостанційний збір пропонують знизити до 1 гривні

27.07.2015

Міністерство інфраструктури пропонує встановити єдиний фіксований автостанційний збір у розмірі 1 гривні.

Згідно з проектом наказу «Про внесення змін до Порядку регулювання діяльності автостанцій» планується знизити автостанційний збір для всіх автостанцій до фіксованої суми у розмірі 1 гривні з квитка. Повідомляє про це new-s.com.ua, посилаючись на прес-службу Міністерства інфраструктури.

Це дозволить зменшити вартість проїзду для пасажирів та суттєво підвищить рентабельність перевезень. Також це сприятиме розвитку сервісу на автостанціях, так як вони будуть змушені пропонувати кращі послуги і боротися за споживача, замість того, щоб збирати обов’язкову плату з кожного пасажира для наповнення свого бюджету.

На сьогодні автостанційний збір включається у ціну квитка і становить 12-15% від його вартості. Теоретично за ці кошти пасажир отримує низку послуг від автостанції: користування касами, залами очікувань тощо. Таким чином, споживачі змушені платити за послуги, якими можуть і не скористатись. Крім того, пасажири не завжди навіть потрапляють на автостанцію, адже з розвитком технологій купують квитки он-лайн.

Фото: lvivpost.net