Спостерігається зростання міжнародних резервів України | New-s.com.ua
New-s.com.ua

У травні міжнародні резерви України зросли на $ 287 млн

04.06.2015

Міжнародні резерви України зросли, незважаючи необхідність здійснення значних платежів з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті.

У травні 2015 року резерви зросли на понад $ 287 млн і станом на 01 червня 2015 року становили $ 9 млрд 918 млн. Повідомляє new-s.com.ua з посиланням на прес-службу НБУ.

Відзначається, що збільшення міжнародних резервів відбулося не зважаючи на необхідність здійснення платежів з обслуговування та погашення державою боргу в розмірі $ 758,7 млн., що включать в себе платежі за державними цінними паперами $ 605,6 млн. та облігаціями зовнішньої державної позики, а також платіж МВФ — $ 32,4 млн.

Читай також: На сайті НБУ з’явився новий розділ «Монетарна політика»

Цьому сприяло позитивне сальдо інтервенцій НБУ на міжбанківському валютному ринку. Загальний обсяг інтервенцій з купівлі валюти у травні становив $ 168,7 млн. Продаж валюти у розмірі $ 100 млн. було здійснено за інтервенцією НАК “Нафтогаз України”. Збільшення міжнародних валютних резервів посприяло отриманню $ 1 млрд. від розміщення ОЗДП України під гарантію Уряду США.

У відомстві відзначається, що обсяг валютних резервів є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій Уряду та НБУ.

Фото: tsn.ua