Наслідки демпінгу для онлайн підприємців | New-s.com.ua
New-s.com.ua

Наслідки демпінгу для онлайн підприємців

Працювати на себе і в домашніх умовах — мрія більшості людей. Фріланс надає великі переваги комфортного заробітку грошей. Той, хто спробував уже бути фрілансером, напевно вже знає, що таке демпінг. Якщо ні, то варто заздалегідь познайомитись з мінусами роботи вдома. Демпінг — це продаж товарів та надання послуг за заниженими цінами. Яке відношення це поняття має до фрілансу?

Фото: finuspehonline.ruДемпінг має негативні наслідки для онлайн підприємців

Шкода демпінгу
&nbsp Явище демпінгу шкодить і виконавцю, і замовнику. Яким чином? До прикладу, фрілансер надає послугу за встановленою ціною, працює та напрацьовує своє портфоліо. Проте з’являється інший і пропонує ту ж саму послугу, лише удвічі дешевше. Що обере новий замовник, який тільки що прийшов? З метою заощадити скористається дешевшою послугою. У більшості випадків виходить так, що якість послуг за заниженими цінами відповідна, замовник незадоволений і перший виконавець втрачає клієнта. А таких замовників може бути і сотні, і тисячі. У результаті розчаровується замовник і опускає руки фрілансер, який за якісні послуги та товари требує пристойної платні.

Причини появи демпінгу
&nbsp Чому занижують ціни? Так зазвичай роблять новачки у сфері фрілансу з бажанням швидкого заробітку та отримати велику кількість клієнтів, думаючи, що це надалі приноситиме стабільний дохід. До такої групи фрілансерів відносять підлітків, школярів, студентів, які готові працювати майже безкоштовно. А кваліфіковані працівники залишаються без замовлень.

Метод боротьби з демпінгом
&nbsp Один правильний вихід — це працювати і працювати. Тобто напрацьовувати своїх постійних клієнтів. Обрати вузький профіль своєї роботи і бути професіоналом, створювати якісне портфоліо. Лише тоді дизайнер чи копірайтер зможе впевнено триматись на плаву.

Заробляйте, пропонуючи послуги чи товари за справедливою ціною, таким чином не ображаючи ні себе, ні замовника. Саме так ви матимете шанс уникнути демпінгу.