Програму розвитку гідроенергетики України | New-s.com.ua
New-s.com.ua

Уряд ухвалив будівництво нових ГЕС на Дністрі

13.07.2016

Програму розвитку гідроенергетики до 2026 року затвердив Кабінет міністрів України, на засіданні члени уряду ухвалили відповідне рішення.

Дністровська ГЕС — 1

Головною метою програми передбачено введення в експлуатацію більше ніж 3,5 млн кВт нових потужностей, повідомляє УНН з посиланням на власного кореспондента. Зменшення техногенного навантаження на довкілля, зменшення залежності країни від імпорту органічного палива, доведення до 15,5% гідроенергетики у загальній системі енергетики України, про такі плани розповів Ігор Сирота — керівник “Укргідроенерго”.

Основними напрямками розвитку гідроенергетики України є реконструкція і модернізація існуючого обладнання, що дозволить додатково виробляти 425 тис. кВт енергії, а також будівництво нових гідроспоруд.

Найбільші проекти, — це будівництво Дністровської гідроакумулюючої станції на 1,250 млн кВт та Канівської ГАЕС — на 1 млн кВт.

Читайте також: Енергоатом підписав контракт із Westinghouse на постачання BEACON™

Також планується побудувати “Верхньодністровський каскад” на 390 тис. МВт, Ташлицьку ГАЕС — 300 тис кВт, Каховську ГЕС — 250 тис. МВт.

Фото: ukrainaincognita.com