Тепер курити стає не вигідно. Сигарети ПОДОРОЖЧАЛИ! | New-s.com.ua
New-s.com.ua

Тепер курити стає не вигідно. Сигарети ПОДОРОЖЧАЛИ!

Підвищення цін на сигарети дозволить уникнути скорочення виручки тютюнових компаній.

Фото: infosmi.netТютюнові компанії організували підвищення цін сигарет на 5-13 %

У жовтні та листопаді тютюнові компанії організували підвищення цін сигарет на 5-13 %. Подорожчання сигарет на одну гривню відбулося в умовах незмінності ставок акцизу.

Останній раз переглядали розробку цін ще на початку літа. З вересня та жовтня вони подавали до Міністерства доходів та зборів нові МРЦ.

В одній тютюновій фабриці пояснили, якщо 1 із виробників міняє ціни то інші також їх переглядають. Ціни дійсно були переглянуті. Менеджер Олексій Калініченко сповістив, що головним фактором зміни цін сигарет стало збільшення витрат на купівлю марок.

«Є фіксовані витрати на виробництво та вони не залежать від обсягів виробництва. Коли виробництво подає то частка зростає та збільшується собівартість», — розповідає він.

Обсяг сигарет за 9 місяців скоротився на 13,4 %. Тому вартість сигарет дозволить оминути скорочення тютюнових компаній.

Олександр Когут розповідає, що у його компанії ціни зросли лише на деякі марки, тільки підвищення вартості не торкнулося сигарет без фільтра.

Виробники заперечень не мають, що при зростанні чи спаданні вартості вони залишаться прибутковими. Але тут виграє держбюджет: із кожною одною гривнею підвищення ціни йде до бюджету 27 коп.

По матеріалам:Експрес