Валютний ринок стабілізується - НБУ | New-s.com.ua
New-s.com.ua

У НБУ говорять про тенденцію до стабілізації на валютному ринку

09.04.2015

На валютному ринку України спостерігаються ознаки зниження напруги. Співпраця в рамках нової програми з МВФ сприяла покращенню ринкових очікувань.

Цьому сприяли оперативні регуляторні заходи Національного банку України та започаткування нової чотирирічної програми фінансової допомоги в рамках механізму розширеного фінансування EFF з Міжнародним валютним фондом. Повідомляє new-s.com.ua з посиланням на прес-службу НБУ.

Досить позитивно впливало на стабілізацію ситуації зменшення військової напруги на сході України.

Стабілізаційні заходи, які вжив Національний банк України, поєднали в собі як класичні монетарні інструменти, адміністративні заходи, так і більш активну участь регулятора на валютному ринку.

Збільшення облікової ставки до 30% та відповідно ставок за активно-пасивними операціям НБУ сприяло досить стриманій динаміці грошової пропозиції – обсяг монетарної бази в березні збільшився лише на 0.1%.

Читай У НБУ спростували інформацію про великі обсяги емісії

На готівковому сегменті валютного ринку в березні другий місяць поспіль спостерігалася чиста пропозиція іноземної валюти – упродовж місяця громадяни продали іноземної валюти на 129,2 млн доларів більше, ніж купили (у лютому чиста пропозиція становила 126,4 млн доларів).

Національний банк України надалі буде докладати максимум зусиль для підтримання стабільності на валютному ринку та зниження за рахунок цього ризиків для цінової стабільності, досягнення та підтримка якої є відповідно до законодавства пріоритетною метою грошово-кредитної політики.

Фото: volynpost.com