У світі буде створена найбільша бананова компанія | New-s.com.ua
New-s.com.ua

У світі буде створена найбільша бананова компанія

Найближчим часом буде створена найбільша у світі бананова компанія. Американська компанія Chiquita з продажу фруктів планує об’єднатись з ірландською фірмою-конкурентом Fyffes.

Фото: factsanddetails.comЗ’явиться найбільша бананова компанія

У світі в подальшому майбутньому з’явиться найбільша бананова компанія. Це відбудеться після об’єднання американського підприємства Chiquita з ірландською фірмою Fyffes.

Американська компанія Chiquita, що спеціалізується на продажу фруктів, має намір об’єднатися з ірландською фірмою — конкурентом Fyffes. Дану інформацію повідомили представники компанії Chiquita.

Назва об’єднаної компанії включить в себе найменування обох підприємств — ChiquitaFyffes. Передбачається, що спільні продажі компанії перевищать 160 мільйонів коробок бананів. Дана кількість продаваних бананів перевищує аналогічні показники у всіх інших конкурентів. У компанії Chiquita вважають, що об’єднані продажі будуть приносити понад 4,6 мільярдів доларів на рік.

Об’єднання підприємств відбудеться за допомогою взаємного обміну акціями. Власники компанії Chiquita отримають 50,7 % в новій фірмі, а керівники Fyffes — 49,7 %.

Головними конкурентами ChiquitaFyffes на банановому ринку стануть компанії Fresh Del Monte Produce і Dole Foods. На поточний момент, близько двох третин всього ринку бананів у світі припадає на дані підприємства.

Також, варто відзначити, що в списку найбільших виробників бананів на першому місці знаходиться Індія. Далі йдуть Уганда і Китай.

По матеріалам:Дэлайт новости