Запасів газу Україні вистачить на 22 роки | New-s.com.ua
New-s.com.ua

Власних запасів газу Україні вистачить ще на 22 роки

13.01.2018

Запасів газу в Україні при нинішніх темпах видобутку вистачить на 22 роки. Про це написав голова правління Надра України Ярослав Климович у своїй статті в Урядовому кур’єрі.

При сьогоднішніх темпах видобутку, а саме 20,5 млрд кубів газу в рік, розвіданих запасів газу в Україні вистачить на 22 роки.

Голова правління Надра України Ярослав Климович зазначив, що всього в Україні відкрито 402 родовища газу. З них 387 знаходяться на суші, а 15 – на шельфах Азовського та Чорного морів.

Читай також: МІЖНАРОДНІ РЕЗЕРВИ УКРАЇНИ ЗБІЛЬШИЛИСЯ НА 21%

«В Україні 402 родовища вуглеводнів. З них у промисловій розробці — 269. Державним балансом запасів корисних копалин України в 402 родовищах враховуються видобуті запаси природного газу в кількості 905,6 мільярда. Як показує досвід видобувних робіт в Україні, з цих запасів можна добути тільки половину, а це на 22 роки видобутку», — написав Климович.

До того ж, покращити ситуацію, на його думку, може проведення широкомасштабних геологорозвідувальних робіт на територіях, що мають ресурс в 5,6 трлн куб. м газу. Що стосується нетрадиційних покладів газу, то за попередніми даними розвідки і оцінками ДП «Укрнаукагеоцентр» ці ресурси становлять до 32 трлн куб. м.

Фото: glavcom.ua