01.05.2017
Вчені з Німеччини з’ясували, чому здається пасажирам несмачною їжа, що подається на борту літаків.
За уточненими даними, на актуальних на сьогоднішній день авіалайнерах типу А380, Boeing 777 і Dreamliner подаються страви, які готують в особливих аеропортівських кухнях з напівфабрикатів, їжа подається в розігрітому стані.
Вчені провели тести в металевій трубі у вигляді фюзеляжу пасажирського літака. В ній були відтворені польотні умови — сухість повітря, тиск і вібрація від польоту.
Читай також: ВЧЕНІ РОЗПОВІЛИ, ЯК ЇЖА ВПЛИВАЄ НА ПСИХІЧНЕ ЗДОРОВ’Я
Під час випробування добровольці їли і пили, а дослідники фіксували їх смакові відчуття. З’ясувалося, що їдці були незадоволені.
В результаті стало ясно, що у людей знизився рівень кисню в крові, а їх слизова пересохла, більш того, їх слина стала в’язкою, тому змочувати їжу їм стало складніше. При низькому тиску люди погано сприймали запахи і смаки, колишнім залишилося тільки сприйняття пряного, кислого і гіркого.
Фото: avianews.com.ua