01.09.2017
Науковці з’ясували, як потрібно правильно вживати віскі, щоб зберегти смак і аромат напою. Виявилося, що в цьому питанні може допомогти вода.
Фахівці провели унікальне дослідження, щоб з’ясувати, яким чином всього одна-дві краплі води може кардинально змінити смак віскі.
Вони виявили, що унікальний процес зміни смаку відбувається через особливі молекули, що складаються з гідрофільних і гідрофобних структурованих частин.
Подвійна схема молекул віскі викликає виділення аромату і характерної реакції при попаданні в рідину молекул води.
Читай також: ЯПОНЦІ ВІДПРАВЛЯТЬ У КОСМОС ВІСКІ, ЩОБ З’ЯСУВАТИ, ЯК НЕВАГОМІСТЬ ЗМІНИТЬ СМАК
Іншими словами, подвійна структура віскі надає йому характерний смак і аромат. При додаванні води в алкогольний напій, молекул стає більше і діяльність основної речовини буде ще більш інтенсивною, а смак – ще кращим.
Фото: disgustingmen.com