31.07.2015
Компанія Suntory збирається відправити на МКС три види віскі, щоб перевірити, наскільки зміниться смак напою в космосі під впливом невагомості.
У компанії вважають, що віскі стане м’якше, але перевірити цю гіпотезу можна буде тільки після того, як три бочки витриманого напою повернуться назад на Землю. На МКС відправлять кілька зразків з віскі 10, 18 і 21 роки витримки.
У космос Напої відправлять 16 серпня із космодрому центру Танегасіма. Частина зразків повернеться на Землю через рік перебування на японському експериментальному модулі МКС, решта напою залишаться в космосі ще як мінімум на два роки.
Представники Suntory запевнили, що «космічний» віскі не буде використаний у комерційних цілях.
Фото: red-nuts.com