Вчені довели, що кислий смак провокує людину на ризик

09.06.2018

Науковці з університету Сассекс (Великобританія) провели дослідження, в ході якого з’ясували вплив випробовуваних людиною смаків на ймовірність прийняття ризикованих рішень.

Результати дослідження були опубліковані в Scientific Reports. Британські експерти запросили на експеримент 141 особу з Англії та В’єтнаму. Учасники пили воду, в яку були добавлені різні смакові добавки та проходили спеціальні завдання.

В результаті вчені помітили, що ті респонденти, які пили кислу воду, були більш схильні ризикувати.

Читай також: НЕДОСИПАННЯ ПІДШТОВХУЄ ЛЮДЕЙ ДО РИЗИКОВАНИХ РІШЕНЬ

Британські вчені вважають, що їх дослідження може мати свою користь. Вони зазначили, що це допоможе невпевненим людям стати більш впевненими у своїх вчинках.

Фото: hogyan-kell.com

Вікторія Шелестюк