Японські вчені вирощують штучну яловичину в пробірці - New-s.com.ua
New-s.com.ua

Японські вчені вирощують штучну яловичину в пробірці

17.06.2019

Вчені з Японії повідомили про завершення першого етапу експериментального проекту, в рамках якого дослідники вирощували штучне м’ясо на основі м’язової тканини бика.

Фото: © youtube.com / euronews

Синтетична яловичина, за словами японців, поки що далека від звичайного м’яса, проте проект стрімко розвивається. Про це повідомляє Еuronews.

Наразі в складі отриманого об’єкта відсутні такі важливі компоненти, як кісткова тканина і кров.

Читай також: ВЧЕНІ ПОЧНУТЬ ВИРОЩУВАТИ М’ЯСО В ЛАБОРАТОРІЯХ

А японські споживачі до ноу хау поставилися скептично. Жителі виступають за традиційні джерела м’яса, так як ніякий штучний продукт не зможе замінить справжню яловичину.

«До 2050 року населення планети досягне дев’яти мільярдів людей. Тваринницьким господарствам буде складно задовольнити потреби людей в їх продукції. Виникає потреба в альтернативному варіанті, а саме в штучному м’ясі. Багато японських підприємств харчової промисловості хочуть якомога швидше приступити до освоєння технології», — сказав професор токійського університету Седзі Таккеути.