23.08.2017
У Німеччині розробили розчинну молочну капсулу для кави, застосування якої допоможе скоротити виробництво пакувальних матеріалів, передає Science Alert.
Вчені, які представляють університет Мартіна Лютера придумали спеціальні молочно-цукрові капсули для гарячих напоїв, які миттєво розчиняються, коли їх опустити в напій.
Для виробництва використовується оригінальна методика: молоко перемішується з цукром, а потім поміщається в спеціальні форми, де поступово охолоджується. Цукор переміщується до стінок, рівномірно розподіляється по краях форми і кристалізується, а молоко всередині форми залишається рідким.
Читай також: ВЧЕНІ ВІДКРИЛИ НОВУ УНІКАЛЬНУ ВЛАСТИВІСТЬ КАВИ
Повідомляється, що «молочні капсули» залишаються герметичними при кімнатній температурі і зберігають свіжість аж до 3 тижнів. Отож, завдяки таким практичним властивостям продукт буде незамінним для використання як у літаках,так і у готелях.
Більше того, через велику кількість людей, що не уявляють життя без запашного напою, можна очікувати, що в близькому майбутньому нові вироби можуть заполонити найрізноманітніші місця.
Фото: joinfo.ua