В Ісландії фермер пече хліб у геотермальному джерелі (ВІДЕО)

01.11.2016

Громадянин Ісландії Віктор Свейнссон навчився випікати хліб в гарячому джерелі, розташованому поблизу озера Лейгарватн.

хліб випечений на вулкані

Практично кожне поселення знаходиться біля вулканів, де б’ють гарячі джерела. Біля геотермальних джерел ісландці випікають хліб, що володіє неповторним смаком.

Режисер Елісон Грассо зняла короткометражний фільм «Вулканічний хліб» про жителя Ісландії Віктора Свейнссон, який випікає хліб біля гарячих джерел біля озера Лейгарватн. На випікання хліба у кулінара йде ціла доба, а сам виріб нагадує кекс.

Свейнссон готує тісто із суміші житнього та пшеничного борошна, цукру, солі, розпушувача і молока. Він кладе тісто в каструлю, щільно закриває її і закопує в бруд на добу.

Температура в природній печі досягає 100 ° C — це менше, ніж у звичайній печі, але досить для повільного випікання хліба.

Читай також: На президентських виборах в Ісландії переміг викладач історії

Короткометражка Грассо не залишилася непоміченою — робота перемогла на New York Food Film Festival 2016.

Фото: youtube.com / Alison E Grasso

newscomua