Японці навчилися робити алкогольний напій з кори дерева

03.05.2018

Фахівці з науково-дослідного інституту лісового господарства та лісових товарів стверджують, що їм вдалося отримати алкогольний напій з дерева.

Повідомляється, що до цього особливого напою входить кора дерева. Науковці розмелювали кору до потрібної консистенції, після чого додавали до неї стартер з ферментами, які викликають процес ферментації. При цьому цей процес проходив без підвищення тиску і температури, що, на думку японських експертів, дозволяло напою зберігати смак і аромат обраних ними дерев.

Один з дослідників-добувачів алкоголю з дерева, Кенго Магара, розповів про свої враження: «Ферментація дерева вже використовується для виробництва біопалива, але наш метод дозволяє йому бути і зберігати при цьому свій досить характерний смак. Все тому, що ми не підвищували температуру і не використовували сірчану кислоту для розкладання».

Читай також: ВИНАЙДЕНО СПОСІБ ЕФЕКТИВНОГО ДОБУВАННЯ СПИРТУ З ПОВІТРЯ

Більше того, співробітники інституту лісового господарства та лісових товарів стверджують, що планують комерціалізувати своє відкриття та відкрити об’єднатися з представником приватного сектора для того, аби розпочати виробництво напою приблизно через три роки.

Фото: elims.org.ua

Вікторія Шелестюк