06.10.2014
Хімічні речовини, які містяться в чаї, є ідеальним джерелом білків, які допомагають боротися із злоякісними раковими клітинами.
Зелений чай містить у своєму складі в досить великих кількостях білки, які здатні протидіяти раковим клітинам, а також належить до класу катехінів — хімічних речовин, найбільш поширеним серед яких є галлат епігаллокатехін (EGGG), який потенційно володіє протираковою дією. Якщо поєднати EGGG а з препаратом Герцептін, то це дає більший позитивний ефект у боротьбі з раком, у порівнянні з використанням одного Герцептіна.
Відкриття вчених є важливим у розвитку створення нових ліків від раку.
Зелений чай має також властивості, що знижують рівень холестерину, поліпшують кровотік, а також є джерелом додаткового захиститу від серцево-судинних захворювань.
Фото: drprem.com