18.12.2018
Найбільший панеттоне (італійський різдвяний кекс) спекли в Мілані і безкоштовно роздали присутнім на церемонії.
Рекордсмен вагою понад 332 кг і діаметром 1,15 м розташували в центрі Мілана. Для приготування кексу кондитер Давіда Комаскі витратив 100 годин, витративши 50 кг борошна, 25 кг цукру і 38 кг масла. Про це пише La Repubblica.
Рецепт святкових ласощів включав і безліч інших інгредієнтів, в тому числі яєчні жовтки, родзинки, гіркий шоколад. Випічку розрізали на очах у публіки і безкоштовно пригостили нею всіх охочих.
Читай також: В ІТАЛІЇ СПЕКЛИ НАЙДОВШУ ПІЦУ В СВІТІ
Відомості про параметри міланського різдвяного кексу передали упорядникам Книги рекордів Гіннесса, так що найближчим часом він може отримати офіційний статус найбільшого в історії. Відео захоу можна переглянути на Ютуб.