11.10.2020
У провінції Хейлунцзян в Північно-Східній частині Китаю померло семеро людей після отруєння кислою локшиною.
Ще 5 жовтня сім’я Ван пообідала локшиною з ферментованої кукурудзяної муки. Після цього люди відчули симптоми отруєння. Про це пише агентство Синьхуа.
Виявилось, що локшина до вживання протягом року зберігалася в замороженому стані.
Читай також: У КИТАЇ ВИХОВАТЕЛЬКУ ЯСЕЛ ЗАСУДИЛИ ДО СМЕРТНОЇ КАРИ ЗА ОТРУЄННЯ ДІТЕЙ
Загалом від отруєння померли семеро осіб з дев’яти присутніх на обіді.
Як показало попереднє розслідування, причиною смерті швидше за все стало отруєння афлатоксином. Лабораторні дослідження показали, що рівень вмісту афлатоксину в локшині значно перевищує норму.