08.03.2016
Європейські вчені змогли зрозуміти, через що людям складно відмовитись від солодкого, а також від калорійних продуктів.
Раніше вчені були впевнені, що до появи зайвих кілограмів веде відсутність в організмі гормону лептину, який відповідає за попередження мозку про те, що людина наїлася. Але в ході нового дослідження, ця теорія була спростована і замінена гіпотезою.
Виявилося, що навіть через достатній в організмі вміст лептину, можна набрати зайву вагу. Мозок може не приймати подані сигнали про закінчення прийому їжі. Звідси з’являється і підвищений апетит: організм намагається заповнити запаси енергії жирною і солодкою їжею.
Але одночасно з цим, в організмі в предостатній кількості виробляється гормон грелін, відповідальний за почуття голоду. Це почуття сприймається мозком як годиться, що і змушує вдень і вночі відчувати тягу до висококалорійних і солодких продуктів.
До слова: ВЧЕНІ ВИЯВИЛИ В ПЕЧІНЦІ ГОРМОН, ЩО ЗМУШУЄ ЇСТИ СОЛОДКЕ
За словами фахівців, розвинути в собі відповідні гормональні порушення дуже просто і для цього достатньо регулярно вживати в їжу солодощі, газовану воду, чіпси та іншу їжу, що виводить з ладу підшлункову залозу. Згодом порушення в її роботі гарантовано приведуть до нестачі лептину та подальшої тяги до солодкого.
Фото: policlinic.net.ua