15.01.2018
Фахівці з Національного університету Сінгапуру з’ясували, що речовини, які містяться в броколі, допомагають у боротьбі з онкологічними захворюваннями.
Науковці на чолі з Метью Чанг і Чун-Хо Лунг в ході дослідження вияснили, що ряд бактерій, що містяться в броколі, здатні ефективно знищувати ракові клітини. Глюкозинолати, які у великій кількості містяться в броколі, сприяють знищенню ракових пухлин в прямій кишці.
Як пояснюють вчені, глюкозинолати модифікують поширений тип кишкових бактерій, після чого ті захоплюють ракові клітини і перетворюють глюкозинолати в токсин, що, власне, й знешкоджує ракові бактерії.
Експерти з Сінгапуру наголошують, що йогурт на основі броколі може запобігти розвитку онкологічних захворювань, а інколи навіть й вилікувати рак кишечника. Повідомляється, що такий йогурт вбиває більше 90% ракових клітин.
Читай також: КАЛОРІЙНА ЇЖА ПІДВИЩУЄ РИЗИК РОЗВИТКУ РАКУ
До таких неймовірних висновків вчені дійшли в результаті експериментів над лабораторними мишами. На початку експерименту вченим вдалося зупинити розвиток хвороби. Однак вже через кілька днів більше половини лабораторних мишей одужали.
Тепер фахівці працюють над тим, щоб визначити пропорцію, яка може бути корисною для людського організму.
Фото: dobre.stb.ua