20.12.2015
Група німецьких фахівців довели, що часте вживання червоного м’яса може призвести до виникнення інсульту.
Німецькі вчені 20 років збирали дані про раціон і стан організму 1000 добровольців. Після закінчення періоду фахівці, ретельно вивчивши ці дані, виявили, що ті, хто занадто часто вживав червоне м’ясо, виявлялися більш схильними появи інсульту.
Було встановлено, що в червоному м’ясі міститься небезпечний білок, який здатний накопичуватися в організмі. Він осідає на стінки судин, через які кров надходить до мозку.
Читайте по темі: БІЛЕ М’ЯСО КОРИСНІШЕ, НІЖ ЧЕРВОНЕ — ВЧЕНІ
У зв’язку з цим вчені рекомендують обмежити вживання червоного м’яса, а більше приділяти увагу морепродуктам і пташиному м’ясу.
Фото: best-news.com.ua