17.09.2016
Італійські вчені зі Школи медицини Університету Джона Хопкінса, яка розташована в Болоньї, протягом останніх дев’яти років проводили різні дослідження про користь і шкоду червоного вина.
З 2007 року вчені проводили дослідження впливу вина і шоколаду на стан літніх людей. За час спостережень із 783 учасників експерименту померло 268 респондентів.
До слова: Червоне вино продовжує молодість і захищає від хвороб
Вчені акцентували увагу на тому, що в організмі людей похилого віку була різна кількість антиоксидантів, але вона не позначилась на тривалості життя. Кожен з учасників експерименту у віці від 60 років вживав червоне вино.
Медикам вдалося довести, що високий рівень ресвератрола не впливає позитивно на тривалість життя людства.
Однак, вчені не заперечують, що вино, темний шоколад і виноград має інші корисні властивості. Так, біофлавоноїд, що входить до складу цих продуктів, вважається надзвичайно корисним для серця і позитивно позначається на його роботі.
Фото: at-its.com