Тарілка чорниці може захистити від таких проблем зі здоров’ям: діабет, ожиріння, хвороби серця, з’ясували вчені у результаті дослідження.
Часте вживання чорниці поліпшує метаболічний синдром. Він є медичним терміном, що означає комбінацію діабету, ожиріння, тиску. Також підвищує ризик хвороб серця, інсульту та інших.
Чорниця багата на поліфеноли – вони захищають клітини серця та допомагають знизити тиск. Може допомогти зменшити пошкодження стінок кровоносних судин, та зниження рівня цукру у крові.
Дослідники заявили, що вживання чорниці у великих кількостях поліпшує стиснення у кровоносних судинах та якісь відпочинку, яка робить великий вплив на кровотік і тиск.
Професор клінічного харчування Дороті Кліміс-Закас, говорить: «Метаболічний синдром представляє групу факторів ризику. Речовини,які містяться у чорниці, мають потенціал для запобігання синдрому, який дозволяє знижувати потребу у лікуванні та медичному втручанні.
Найкраще вживати чорницю у сирому вигляді, тому що ягоди використанні у якості начинок для кексів та пирогів, містять менше корисних речовин.
По матеріалам:FederalPost