02.04.2015
Вчені з Всесвітнього фонду боротьби з раком та Американського інституту вивчення раку з’ясували, що кава здатна знизити ризик розвитку раку печінки.
У добровольців, які регулярно вживали в ході експерименту чорну каву, ймовірність виникнення цього онкологічного захворювання скоротилася на 29 %.
Фахівці також зауважили, що навіть ті пацієнти, які зловживають алкоголем, можуть врятуватися від раку за допомогою підбадьорливого напою. Справа в тому, що вчені встановили ряд речовин, що містяться в каві, які володіють протираковою властивістю.
За словами дослідників, кава і кавовий екстракт знижують експресію генів, пов’язаних із запаленням, і цей ефект, судячи з усього, найбільш проявляється в тканинах печінки.
Таким чином, рак печінки поповнив список захворювань, ризик яких може знижуватися завдяки споживанню кави. До них вчені відносять хвороби Альцгеймера і Паркінсона, а також розсіяний склероз.
Фото: kavazilvova.com.ua