01.06.2015
За роки досліджень вчені з’ясували, що ті, хто споживає цитрусові два-чотири рази на тиждень, схильні до ризику виникнення меланоми на 10% більше.
Чіткого причинно-наслідкового зв’язку між вживанням цитрусових і виникненням раку шкіри в людини наразі немає.
Дослідження проводила група вчених з Медичної школи Уоррена Олперта при Університеті Брауна і бостонської клініки Brigham and Women’s Hospital під керівництвом доктора Абрар Куреші.
В людей, які їли цитрусові в середньому 1,5 рази на день, ризик розвитку меланоми збільшується до 36%. Вчені зазначають, що з усіх цитрусових, грейпфрут має велику асоціацію з меланомою.
До слова: ДЛЯ ТИХ, ХТО ЛЮБИТЬ ЦИТРУСОВІ І ХОЧЕ СХУДНУТИ
Доктор Куреші стверджує, що, навіть беручи до уваги різні кількості сонячного впливу та географічного проживання учасників дослідження, зв’язок між цитрусовими і раком шкіри очевидна.
Річ в тому, що у цитрусових фруктах, за словами фахівців, міститься багато фуранокумарінов — речовин, що виконують захисні для рослин функції. Ці компоненти при попаданні в організм здатні зробити шкіру більш чутливою до світла.
Ультрафіолетова радіація, як відомо, є дуже серйозним чинником для розвитку онкології шкіри.
Фото: vidomosti-ua.com