23.07.2015
Американські фахівці заявили, що дефіцит вітаміну А негативно відбивається на здоров’ї людини та практично позбавляє організм захисту від різних захворювань.
Експерти з Університету Пердью виявили, що при перетравленні вітаміну А утворюється метаболіт — ретиноєва кислота, яка життєво необхідна для імунних клітин, що мешкають в кишечнику.
У ході дослідження вчені з’ясували, що якщо з їжею цього вітаміну надходить мало, то кількість імунних клітин падає.
До слова: ВІТАМІН С ДОПОМОЖЕ УНИКНУТИ ІНФАРКТУ ТА СЕРЦЕВО-СУДИННИХ ЗАХВОРЮВАНЬ
Вітамін А бере участь у багатьох біохімічних процесах, важливих для існування живого організму. Він забезпечує гарний зір, стимулює ріст і розвиток організму, а також захищає від антиоксидантів, будучи структурним компонентом клітинних мембран.
У зв’язку з цим, вчені радять додавати в щоденний раціон моркву, так як в ній міститься величезна кількість вітаміну А. Варто пам’ятати про такі продукти, як сир, молоко, печінка, гарбуз, у складі яких міститься достатня кількість необхідних вітамінів для підтримки організму в тонусі.
Фото: xarakter.org