25.07.2015
Співробітники Брістольського університету з’ясували, що чіпси шкодять здоров’ю дітей.
Вчені провели експеримент, в якому взяли участь діти 3-4-річного віку. Частина малюків вживала в їжу картопляні чіпси кожного дня.
З’ясувалося, що у таких дітей помітні порушення пам’яті та уваги, проблеми з креативністю, вони гірше засвоюють інформацію і відрізняються поганою поведінкою.
Виявляється, що в чіпсах міститься елемент акриламід: найпотужніший канцероген і мутаген, що застосовується у виробництві полімерів — поліакриламід. Саме він гальмує дитячий розвиток, до того ж назавжди.
Тому фахівці не рекомендують давати чіпси малюкам до 4-х років і просять утриматися від снеків вагітним жінкам.
Фото: vidomosti-ua.com