15.05.2016
Вчені провели масштабний експеримент і з’ясували, що десерт, який люблять безліч людей, здатний стати ефективним способом профілактики онкологічних захворювань.
Регулярне споживання гіркого шоколаду, в якому міститься не менше 65% какао, може знизити ризик виникнення раку. Фахівці встановили, що в продукті містяться антиоксиданти, що допомагають боротися з клітинними ушкодженнями.
До слова: Шоколад врятує від діабету і серцевого нападу
Однак не варто забувати: добова доза солодких ліків не повинна перевищувати 30 грамів. Корисні ласощі мають бути частиною збалансованого харчування, оскільки шоколад все ж є калорійним продуктом, який містить багато жирів.
Нагадаємо, що до складу справжнього гіркого шоколаду абсолютно не входить молоко або будь-які інші молочні продукти. Він готується виключно з какао-масла, чистої какао-маси і невеликої кількості цукру або цукрової пудри.
Доведено, що чим більший відсоток вмісту какао-бобів, тим вищі корисні властивості гіркого шоколаду.
Фото: officeplankton.com.ua