17.10.2017
Вчені з Левенського католицького університету в Бельгії з’ясували, що інтенсивне споживання продуктів зі вмістом глюкози провокує розвиток злоякісних пухлин.
Стаття дослідників опублікована в журналі Nature Commication.
Фахівці провели масштабне дослідження і змогли встановити зв’язок між метаболічним відхиленням – ефектом Варбурга і онкогенною активністю. Вони дослідили механізм, що зв’язує споживання цукру з клітинами з активністю генів сімейства Ras.
«Досліджуючи дріжджі, ми спостерігали, що розщеплення цукру пов’язане з активацією Ras-білків, які стимулюють розмноження і дріжджових, і ракових клітин», — зазначає один з авторів дослідження Йохан Тевелейн (Johan Thevelein).
Читай також: НАУКОВЦІ ВСТАНОВИЛИ, ЩО ЦУКОР СКОРОЧУЄ ЖИТТЯ ЛЮДИНИ
Отож, злоякісні клітини використовують більшу кількість цукру, ніж здорові клітини, і надалі перетворюють його в лактат.
Фото: a7d.com.ua