18.08.2017
Фахівці з Університету Арізони прийшли до висновку, що третину випадків онкологічних захворювань можна уникнути завдяки збалансованому раціону харчування.
Результати експерименту показали, що саме вживання висококалорійних продуктів пов’язане з підвищеним ризику розвитку раку, — повідомляє портал Eurekalert з посиланням на медичний спеціалізований журнал Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.
У дослідженні медиків взяли участь 90 тисяч жінок. І результати показали, що більш здоровими є ті жінки, що віддають перевагу їжі з низькою енергетичною щільністю.
Вчені відзначили, що вживання їжі з високим DED призводить до ожиріння, яке і є однією з головних причин розвитку онкологічного захворювання. Зазначимо, що DED — це показник якості продуктів харчування та відношення калорій до поживних речовин. Відповідно чим більше калорій на грам ваги міститься в їжі, тим вище її DED.
Читай також: КУРІННЯ ЕЛЕКТРОННИХ СИГАРЕТ МОЖЕ ПРИЗВЕСТИ ДО РАКУ
Натуральні продукти (овочі, фрукти, бобові) містять низький рівень DED, тоді як продукти типу гамбургерів і піци вважаються продуктами з високим DED.
Тому медики рекомендують формувати раціон в першу чергу з овочів, фруктів і нежирного м’яса.
Фото: NavkoloNas.com