07.08.2018
Американські біологи і дієтологи під керівництвом Тіффані Вейр з Колорадського університету і Джонатана Петца з Вісконсинського університету в Мадісоне встановили, що комахи містять хитрин та інші волокна, які сприяють поліпшенню травлення.
Вчені повідомили про користь смажених цвіркунів для травлення.
Протягом 14 днів вони годували учасників експерименту молочними шийками, кексами і перемеленими сушеними цвіркунами.
Читай також: У ФІНЛЯНДІЇ ПОЧАЛИ ВИРОБЛЯТИ ПЕРШИЙ У СВІТІ ХЛІБ З КОМАХАМИ
Як виявилося цвіркуни здатні підтримати збільшення корисних бактерій в організмі.
Зокрема, вчені помітили тенденцію до зменшення запальних процесів. На думку дослідників, багатоніжок та інших членистоногих варто розглядати як джерело білка, мінералів, вітамінів і корисних жирів.
Додамо, що всю цю живність вживає в їжу більше 2 млрд людей у всьому світі. Це переважно жителі азіатських країн.
Фото: ukrarticles.pp.ua