Консервовані продукти викликають діабет і серцеві захворювання

30.06.2016

Науковці Стенфордського університету спільно з колегами з університету Джонса Хопкінса встановили, що існує певний зв’язок між вживанням консервованих продуктів в їжу і виникненням діабету разом із проблемами серцево-судинної системи.

консерви

Вчені протягом п’яти років вивчали медичні карти пацієнтів американських клінік. Експерти перевіряли аналізи 7 500 осіб, починаючи з 6-річного віку: їх цікавив вміст у сечі речовини бісфенол А, яким покривають стінки і кришки консервних банок.

Виявилося, що чим більше людина вживає консервованої їжі, тим вище в її організмі рівень вмісту бісфенолу. Каліфорнійські вчені впевнені, що бісфенол — це одне з найбільш згубних для репродуктивного здоров’я жінки речовин.

Як зазначив один з авторів дослідження, якщо людина за один раз з’їсть три банки консервованих персиків і банку грибного супу, то рівень цієї речовини підвищиться в організмі до критичної позначки.

Читайте також: Часте споживання картоплі збільшує ризик розвитку діабету

Чоловікам же, в свою чергу, бісфенол загрожує раком простати.

Фото: slivensega.wordpress.com

newscomua