Мінімум червоного м'яса збільшує ризик ранньої смерті | New-s.com.ua
New-s.com.ua

Вживання червоного м’яса підвищує ризик ранньої смерті

29.03.2019

Американські вчені з’ясували, що порівняно невелика кількість червоного м’яса — до 50 грамів в день підвищує ризик передчасної смерті від усіх причин у порівнянні з відсутністю в раціоні м’яса взагалі.

Фото: 24tv.ua

Фахівці з Університету Лома Лінда в Каліфорнії вирішили провести дослідження і з’ясувати, чим саме загрожує щоденний прийом червоного м’яса. В ході експерименту вчені проаналізували дані про 96 тисяч прихожан Церкви адвентистів сьомого дня. Дослідження вчених опубліковано у журналі Nutrients.

Виявилося, що 90% з них з’їли всього 60 грам червоного або переробленого м’яса в день. На основі цього були виявлені 2600 випадків смертей, причиною яких стали серцево-судинні захворювання, і ще майже 2 тисячі виявилися наслідком раку.

Тут слід сказати, що ж таке перероблене м’ясо. Цей продукт модифікується за допомогою сушки, копчення або соління. Такі «операції» над м’ясом робляться для того, щоб зробити його ще більш смачним. Як приклад можна взяти бекон, який, за останніми даними вчених, небезпечний для організму не тільки через серцево-судинні захворювання, але і за багатьма іншими показниками.

Читай також: ЧЕРВОНЕ М’ЯСО ВИКЛИКАЄ НИРКОВУ НЕДОСТАТНІСТЬ — ВЧЕНІ

Враховуючи дуже великий обсяг вибірки, можна з упевненістю сказати, що ці підсумки повністю підтверджують шкідливий вплив червоного і обробленого м’яса на організм.