26.03.2015
Американські вчені провели дослідження, в ході якого відкрили нові властивості коров’ячого молока.
Вченим Медичного центру Університету Канзасу вдалось встановити, що молоко підвищує вироблення натурального антиоксиданту глутатіону в людському мозку, який є необхідним для людей похилого віку.
Для підтвердження своєї теорії учені з університету Канзасу провели лабораторні випробування, в яких взяли участь 60 людей.
Читай: Вчені визначили 5 шкідливих звичок, які вбивають клітини мозку
Медики вивчили раціон харчування учасників, потім зробили сканування їх мозку, щоб визначити кількість глутатіону. З’ясувалося, що у добровольців, в раціоні яких було молоко, був більш високий рівень цього антиоксиданту, ніж у інших.
Цікаво: Молоко — харчі створені самою природою
Згідно результатів досліджень вчені зробили висновок, що літні люди повинні однозначно пити молоко, його введення в раціон в комплексі зі здоровим харчуванням і фізичною активністю допоможе довше підтримувати мозок в здоровому стані.
Фото: dobre.stb.ua