23.04.2017
Дослідники з Мічиганського державного університету в США зафіксували часту появу токсину афлатоксину в насінні соняшнику та їх продуктах.
Як з’ясувалося, хронічний вплив афлатоксину тягне за собою близько 25 — 155 тисяч смертей у всьому світі щорічно. Ця речовина є одним з найбільш сильних канцерогенів печінки. Дослідження опублікувало видання «EurekAlert».
Обробка сирих насіння не завжди здатна видалити токсини, які виникають через природну цвіль. У більшості країн з низьким рівнем життя такі технології розвинені слабо, так що в результаті споживачі купують продукт, що несе загрозу їх організму.
Читай також: НІМЕЦЬКІ ДІЄТОЛОГИ ВИЯВИЛИ В ЧАЙНИХ ПАКЕТИКАХ ОТРУТУ
Багато людей навіть не знають про таку проблему. Тим не менш, ця проблема передається по всьому виробничому ланцюжку при подальшому використанні і переробці насіння соняшника, кукурудзи, арахісу, фісташок і мигдалю.
Фото: zsz.pp.ua