06.12.2018
Науковці провели експеримент, в ході якого виявили небезпечну властивість рису, а саме те, що рис – «чемпіон» по вмісту миш’яку.
Професор Чжен Чжоу з Університету Індіани розповів, що його колеги-дослідники провели масштабний експеримент, в результаті якого виявили, що 70-90% миш’яку може всмоктуватися в рисові зерна під час самого розвитку рослини. А після вживання людиною речовина потрапляє в травний тракт, де може поступово накопичуватися.
Вчені вважають, що це може призвести до розвитку онкологічних та серцево-судинних захворювань.
Читай також: У СКЛАДІ МЕДУ ВИЯВИЛИ НЕБЕЗПЕЧНІ РЕЧОВИНИ
В зв’язку з цим прихильники здорового харчування рекомендують замочувати рис, потім ретельно промивати його і варити у великій кількості води. Вони пояснюють, що таким чином можна знизити вміст шкідливих речовин в рисі.