Небезпечні властивості рису | New-s.com.ua
New-s.com.ua

Вчені назвали небезпечні властивості рису

06.12.2018

Науковці провели експеримент, в ході якого виявили небезпечну властивість рису, а саме те, що рис – «чемпіон» по вмісту миш’яку.

Фото: shop.uzex.uz

Професор Чжен Чжоу з Університету Індіани розповів, що його колеги-дослідники провели масштабний експеримент, в результаті якого виявили, що 70-90% миш’яку може всмоктуватися в рисові зерна під час самого розвитку рослини. А після вживання людиною речовина потрапляє в травний тракт, де може поступово накопичуватися.

Вчені вважають, що це може призвести до розвитку онкологічних та серцево-судинних захворювань.

Читай також: У СКЛАДІ МЕДУ ВИЯВИЛИ НЕБЕЗПЕЧНІ РЕЧОВИНИ

В зв’язку з цим прихильники здорового харчування рекомендують замочувати рис, потім ретельно промивати його і варити у великій кількості води. Вони пояснюють, що таким чином можна знизити вміст шкідливих речовин в рисі.