Високий цукор у крові різко підвищує ризик смерті пацієнтів з коронавірусом - New-s.com.ua
New-s.com.ua

Високий цукор у крові різко підвищує ризик смерті пацієнтів з коронавірусом

11.07.2020

Вчені з Китаю прийшли до висновку, що підвищений рівень цукру в крові в два рази підвищує вірогідність смертельного результату серед людей, які переносять важку форму коронавірусу.

Фото: © ilmiodiabete.com

Експерти вивчили історії хвороби більш 600 жителів Ухань, госпіталізованих з коронавірусом у період з 24 січня по 10 лютого. З’ясувалося, що пацієнти з відносно високим рівнем глюкози в крові вмирали в 2,3 рази частіше, ніж інші. Про це пише Diabetologia.

«У цьому випадку складно припустити, що всі ці люди страждали від раніше невиявленого діабету, так як загальна кількість хворих з високим рівнем глюкози наближалася до позначки в 29%, тоді як лише 12% населення Китаю є діабетиками. При цьому не можна виключати і те, що несприйнятливість до інсуліну у них виникла через зараження SARS-CoV-2 або інших хвороб», — відзначають дослідники.

Читай також: КОРОНАВІРУС МОЖЕ ПОШКОДИТИ МОЗОК І ПРИЗВЕСТИ ДО НЕВРОЛОГІЧНИХ УСКЛАДНЕНЬ

Крім того, в дослідженні наголошується, що деякі лікарські препарати також можуть порушувати толерантність до глюкози.

У зв’язку з цим вчені рекомендують приділяти пильну увагу госпіталізованим пацієнтам, незалежно від того, чи був у них раніше діагностований діабет.