24.04.2017
Фахівці з Іспанії довели, що пристрасті людини в їжі залежать від мутацій в певних генах.
Близько 800 чоловіків і жінок європейського походження взяли участь в дослідженні вчених з Автономного університету Мадрида, які вивчили їх дієти та набори дрібних мутацій у ДНК.
Так, наприклад, обсяг споживаних солоних продуктів залежить від генів CREB1 і GABRA2, а потреба в шоколаді контролюється геном OXTR. Любов до масла і цукру формують гени SLC6A2 і SLC6A5.
Читай також: ВЧЕНІ РОЗПОВІЛИ, ЯК ЇЖА ВПЛИВАЄ НА ПСИХІЧНЕ ЗДОРОВ’Я
А відхилення в гені FTO «провокують» любов до овочів і продуктів з високим вмістом клітковини.
Результати досліджень вчені представили на конференції Experimental Biology 2017, що проходить в Чикаго.
Фото: Svit24.net