Встановлено причину популярності кетчупу

24.08.2017

Дослідники з Японії розкрили кулінарний секрет, пояснивши, чому практично будь-яка їжа стає смачнішою, якщо її вживати разом з кетчупом.

кетчуп

Як виявилося, вся справа в хімії. Вчені виявили у кетчупі компонент, який також міститься в фаст-фуді і різних інших шкідливих продуктах, і який власне й робить цю їжу такою смачною.

Японці назвали цей компонент «умами», що в перекладі з японської означає «невловимий смак». Отож, «невловимий смак» продуктів досягається завдяки глутамату натрію – підсилювачу смаку, який робить смак їжі більш насиченим, а споживачів – більш залежними.

Саме тому так багато людей люблять кетчуп, який завдяки хімічному складнику робить їхні страви смачнішими.

Читай також: ЖІНКА СХУДЛА МАЙЖЕ НА 40 КГ ПІСЛЯ ВІДМОВИ ВІД МАЙОНЕЗУ І КЕТЧУПУ

Варто відмітити, що сам по собі глутамат натрію не є небезпечним для здоров’я людини, але ось їжа, в яку додають підсилювач, може бути шкідливою.

Фото: vkusnoblog.net

Вікторія Шелестюк