28.02.2015
Фахівці провели досліди на мишах і з’ясували, що великий вибір продуктів харчування підвищує ризик розвитку ожиріння.
В ході проведеного експерименту мишей розділили на 3 групи. Перша група отримувала харчування з низьким вмістом жирів, друга група — з великою кількістю жирів, третя група отримувала найбільш різноманітну їжу. Виявилося, що миші з останньої групи були найбільш схильні до ожиріння.
Деякі люди, намагаючись зберегти свою фігуру, і при цьому не бажаючи отримати авітаміноз намагаються якомога більше урізноманітнити свій раціон різними продуктами.
Експерти стверджують, що саме прагнення людини з’їсти безліч різних страв — є основним чинником розвитку порушень в діяльності організму.
Це пояснюється тим, що різноманітне меню призводить до збільшення споживання загальної кількості їжі.
Фото: vkurse.ua