23.05.2017
Британські вчені з Університету Редінга з’ясували, що вживання двох келихів шампанського на тиждень допомагає поліпшити пам’ять.
Виявилося, що цей напій у маленьких дозах позитивно впливає на пам’ять і функції мозку, а ще запобігає ризику розвитку серцево-судинних захворювань.
Керівник дослідження зазначив, що такі ж властивості притаманні і червоному вину завдяки тому, що в його складі знаходяться флавоноїди. Незважаючи на те, що в шампанському немає цих речовин, цей напій позитивно позначається на мозку за рахунок фенольних сполук, які є біологічно активними. Вони допомагають метаболізму.
Читай також: ІТАЛІЙСЬКІ ВЧЕНІ З’ЯСУВАЛИ, ЩО КАКАО ПОЛІПШУЄ ПАМ’ЯТЬ
Тому два келиха шампанського в кінці робочого тижня не тільки допоможуть розслабитися, але і зміцнити серце і судини.
Фото: kakotvet.com