26.10.2016
Вчені з Брауновського університету спільно зі своїми колегами з інших наукових центрів змогли довести користь шоколаду для організму людини.
Справа в тому, що флавоноїди, які містяться в деяких рослинах, зокрема, какао-бобах, є натуральними природними антиоксидантами і нейтралізують кисневі форми.
Читай також: Шоколад врятує від діабету і серцевого нападу
Наукові співробітники провели експеримент, в якому взяли участь 1 000 добровольців, вони кожен день вживали шоколад протягом одного року.
В кінцевому підсумку вчені провели опитування і з’ясували, що ті, хто вживав шоколад відзначили поліпшення здоров’я, приплив бадьорості, а взяті аналізи показали, що у пацієнтів зменшилися показники, що вказують на серцеві вади.
Звичайно ж, відзначають вчені, не слід надто вже активно налягати на шоколад, оскільки це все-таки продукт з вмістом цукру, який несе свої небезпеки.
Фото: tiflis.vn.ua