Шоколад врятує від діабету і серцевого нападу | New-s.com.ua
New-s.com.ua

Шоколад врятує від діабету і серцевого нападу

01.05.2016

Вживання шоколаду в невеликій кількості кожен день може допомогти запобігти розвитку діабету і забезпечити резистентність до інсуліну.

У Британському віснику харчування опубліковані результати дослідження, проведеного фахівцями з Медичної школи Уорікського університету. Вони виявили, що учасники дослідження, які споживали 25 грамів шоколаду в день, поліпшили своє здоров’я.

Читайте також: Шоколад знижує ризик серцевих захворювань та інсульту

Наймолодшому «піддослідному» було вісімнадцять, найдосвідченішому — шістдесят дев’ять. Протягом певної кількості часу половина добровольців споживала по двадцять п’ять грамів солодких ласощів, друга себе в цьому обмежувала. По закінченню експерименту вчені проаналізували загальний стан здоров’я всіх випробовуваних. Виявилося, що у любителів шоколаду печінка і серцево-судинна система працювали краще.

Варто пам’ятати два головних принципи — помірність і натуральність. Вчені підкреслюють, що оброблений шоколад (молочний, горіховий і т.д.) від серцевого нападу і діабету не врятує. Але погіршити стан допоможе. Вживати потрібно лише натуральний какаопродукт, який є низькокалорійним та корисним для організму.

Фото: hyser.com.ua