Перець чилі продовжує життя — вчені

15.01.2017

Вчені з Вермонтського університету з’ясували, що споживання червоного гострого перцю знижує ризик смерті від серцево-судинних захворювань або інсульту на 13%.

перець чилі

Головним чином, це пов’язано з тим, що гостра їжа зміцнює серцево-судинну систему і захищає людину від інсульту.

Медичні працівники досліджували справи понад 16 000 чоловік, за якими спостерігали представники Національної програми. У результаті вчені склали портрет середньостатистичного споживача перцю чилі.

Виявилося, що середньостатистичний любитель червоного перцю є молодим нікотинозалежним латиноамериканцем, який перебуває у шлюбі і любить червоне м’ясо, овочі та алкогольні напої. Вчені повідомили, що у них, порівняно з іншими, ризик смертності – нижче більш, ніж на 10%.

Також по темі: Гостра їжа подовжує людині життя — китайські вчені

За словами дослідників, причиною таких результатів може бути діюча речовина перцю чилі – капсаїцин. Він перешкоджає набору зайвої ваги, позитивно впливає на коронарний кровообіг і має антимікробні властивості.

Тим не менш, вчені визнали, що механізм впливу перцю чилі на тривалість життя їм не видається цілком зрозумілим.

Фото: mojaferma.info

Христина Качарай